HIDROELECTRICA

(+4) 0364401709 | [email protected]

DESCHIDE CONT ONLINE

Cum cumpar Hidroelectrica?

 • Se listeaza Hidroelectrica?

In data de 31 martie 2023 actionarii Hidroelectrica au aprobat prin Hotararea AGEA nr. 3 declansarea admiterii la tranzactionare (“Listarea”) a actiunilor emise de S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. pe Bursa de Valori Bucuresti, ca urmare a unei oferte publice secundare avand drept obiect actiuni ale S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. reprezentand pana la 19,94% din totalul actiunilor emise de societate, realizata de Fondul Proprietatea S.A., conform unui comunicat postat pe site-ul Companiei

 • Cand se listeaza Hidroelectrica?

Hidroelectrica s-ar putea lista la jumatatea lunii iunie, conform unor informatii publicate de Ziarul Financiar care citeaza mai multe surse apropiate tranzactiei.

 • De ce trebuie sa am contul deschis inainte de oferta?

Cumpararea de actiuni in cadrul IPO Hidroelectrica se va putea face doar prin intermediul unui broker autorizat. BRK Financial Group va oferi clientilor posibilitatea sa subscrie in cadrul Ofertei Publice. Este recomandabil sa aveti contul deschis din timp pentru a putea fi tinut la curent cu data inceperii ofertei. De asemenea sunt situatii in care se ofera un anumit discount de pret celor care subscriu in prima/primele zile ale ofertei, sau chiar o alocare garantata pentru un anumit numar de actiuni. Deschide cont aici.

 • Cum pot cumpara actiuni la Hidroelectrica?

Cel mai simplu mod de a cumpara este prin intermediul contului de tranzactionare Online oferit de BRK Financial Group. Trebuie doar sa ai contul deschis si sa fie alimentat cu numerar. Recomandarea noastra este sa iti deschizi contul din timp pentru a evita aglomeratia din perioada ofertei.

 • Care este procesul de subscriere la o oferta publica?

In varianta cea mai simpla poti plasa ordinul direct prin platforma de tranzactionare a BRK, la care vei avea acces de indata ce ti-ai deschis contul. Instructiunile tehnice privind subscrierea vor fi descrise in cadrul materialelor informative pe care BRK le va publica in timpul ofertei. Ca alternativa, vei putea subscrie si prin alte canale (telefon sau email), daca ai cont de tranzactionare deschis.

 • Cum pot afla cand incepe oferta?

Daca esti clientul nostru, vei fi informat prin intermediul newsletterelor despre startul ofertei publice. Calendarul de derulare al IPO-ului va fi scris in prospect.

 • Ce este un prospect si cum pot sa-l accesez?

Prospectul este un document in cadrul caruia sunt prezentate compania Hidroelectrica, rezultatele financiare trecute, proiectiile, conditiile ofertei si alte elemente. Prospectul va fi disponibil public de indata ce este aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, iar BRK va va indruma sa-l accesati online.

 • Care va fi pretul la care subscriu actiuni ?

Va fi preceizat in prospect si in newsletterul pe care BRK il va trimite clientilor in prima zi de dupa publicarea prospectului. In practica investitorii de retail subscriu la un pret fix stabilit in cadrul Prospectului.

 • Care va fi pretul la care cumpar actiuni ?

Ca regula generala pretul final este determinat de catre investitorii institutionali in cadrul procesului de book building si va fi mai mic (cel mult egal) decat pretul de subscriere.

 • Care e diferenta dintre subscriere si cumparare ?

Subscrierea reprezinta plasarea unui ordin de cumparare la pretul fix stabilit prin Prospect, iar cumpararea inseamna tranzactia efectiva prin care se dobandesc actiunile subscrise in cadrul ofertei. Pretul de cumparare (care este cel efectiv platit) poate fi cel mult egal cu pretul de subscriere, daca nu are loc ajustarea, sau mai mic decat pretul de subscriere in functie de ajustarea descrisa mai sus. De asemenea si cantitatea s subscrisa poate fi ajutata (in jos) prin procesul de alocare, descris mai jos.

 • Ce este procesul de alocare ?

In cazul in care cererea depaseste oferta, subscrierile vor fi ajustate proportional astfel incat cererea sa fie egala cu oferta. In cadrul procesului de alocare, cantitatile subscrise de catre fiecare investitor sunt ajustate cu gradul de alocare.

 • Ce este gradul de (supra)subscriere si gradul de alocare?

Raportul dintre totalitatea subscrierilor (cererea) si actiunile disponibile investitorilor (oferta) este gradul de subscriere. De exemplu, daca se subscriu 5.000.000 de actiuni si sunt disponibile pentru investitorii de retail 2.000.000 de actiuni, avem un grad de subscriere de 2,5x si un grad de suprasubscriere de 1,5x (150%). In sens invers, raportul dintre oferta (2.000.000 de actiuni) si cererea cumulata (5.000.000 de actiuni), adica 0.4 (sau 40%) este gradul de alocare. Cu alte cuvinte, daca un investitor subscrie 10.000 de actiuni pe transa investitorilor de retail, iar oferta este subscrisa de 2,5 ori, atunci gradul de alocare va fi 40%, deci investitorul va primii doar 4000 de actiuni in cadrul procesului de alocare si efectiv va cumpara 4000 de actiuni, chiar daca a subscris 10.000 de actiuni.

 • Care este suma minima pe care o pot subscrie ?

De regula, in cadrul prospectului se impune o subscriere minima, dar din istoria altor IPO-uri putem spune ca aceasta este accesibila, de ordinul sutelor de lei, eventual cateva mii de lei. Nu am intalnit IPO-uri derulate la BVB, in ultimii 5 ani,  unde subscrierea minima pe transa investitorilor de retail sa depaseasca 10.000 lei.

Cum deschid cont de tranzactionare?

 • Cum deschid un cont de investitii ?

Prin intermediul nostru, contul se poate deschide 100% online, in maxim 10 minute. Ai nevoie doar de un document de identitate (CI) si un extras de cont bancar.

Pentru persoane juridice deschiderea contului se face la sediul central sau la sediile agentiilor sau al agentilor delegati.

 • Cat costa deschiderea contului?

Deschiderea contului este gratuita.

 • De cati bani am nevoie pentru a deschide contul?

BRK Financial Group nu impune o suma minima pentru deschiderea contului.

 • Se poate deschide cont ca Persoana Juridica ?     

Da, insa aceasta procedura este disponibila doar la sediul societatii. Pentru detalii suplimentare ne poti scrie la [email protected].ro.

 • Exista comisioane de retragere/depunere bani in contul de tranzactionare ?

 Nu percepem nici un comision la depunerile si retragerile in lei.

 • Cum alimentez contul de tranzactionare ?

Poti sa-ti alimentezi contrul de tranzactionare doar prin transfer bank. Gasesti aici conturile BRK Financial Group.

 • Cum retrag bani din contul de tranzactionare ?

Poti retrage oricand bani din contul de tranzactionare printr-o instructiunile plasata in cadrul platformei de tranzactionare online.