Certificate Turbo

(+4) 0364401709 | [email protected]

DESCHIDE CONT ONLINE

Ce sunt Certificatele Turbo?

Certificatele Turbo reprezinta investitii care combina caracteristicile mai multor tipuri de instrumente financiare cu scopul de a remodela riscul de piata.

Aceste produse sunt de interes atat pentru speculatorii care pot beneficia de efectul de levier al produselor cu un nivel stop loss cunoscut si stabilit la achizitia certificatelor cat si pentru protectia si diversificarea portofoliului prin alocarea unei proportii reduse din capitalul disponibil pentru certificatele Short care au rolul de a proteja intregul portofoliu fata de contextul international negativ.

Despre activul suport DIJA: Indicele Dow Jones Industrial Average SM, denumit si Dow®, ilustreaza evolutia ponderata a preturilor a 30 de companii lichide de pe piata Statelor Unite. Indicele acopera toate industriile, cu exceptia transporturilor si a utilitatilor. Este tranzactionat pe pietele Nasdaq si NYSE Euronext, doua dintre cele mai mari burse ale lumii.

Despre activul suport AUR: dintre toate metalele pretioase, aurul (GOLD) este cel mai popular ca investitie din categoria marfuri, fiind cumparat in principal cu scopul de diversificare a riscului. Aurul este tranzactionat in mod continuu pe mapamond in functie de pretul spot intra-day, adica pretul stabilit pe pietele OTC (Over The Counter) mondiale (simbol XAU). Pretul zilnic de referinta este stabilit de catre The London Bullion Market Association.

Lichiditatea certificatelor

Certificatele Turbo sunt tranzactionate pe Bursa de Valori Bucuresti, BRK Financial Group avand calitate de Market Maker (furnizor de lichiditate), acest lucru insemnand furnizam lichiditate prin afisarea de cotatii ferme in piata pentru certificatele emise, in intervalul de tranzactionare.

In momentul in care un investitor cumpara un certificat, contrapartea lui poate sa fie si un alt investitor care la acel moment ofera un pret mai bun decat furnizorul de lichiditate. In anumite situatii, se poate intampla ca furnizorul de lichiditate sa nu fie prezent in piata. Acest lucru poate fi cauzat de suspendarea de la tranzactionare a activului suport sau cand exista disfunctionalitati tehnice in sistemul emitentului sau in sistemul unei piete pe care emitentul isi realizeaza operatiunile de acoperire a riscului.

Tipuri de certificate:

  • Certificatele Turbo Long ofera posibilitatea de a profita de pe urma unei piete aflate in crestere
  • Certificatele Turbo Short ofera posibilitatea de a profita de pe urma unei piete aflate in declin

Avantajele tranzactionarii acestor certificate:

  • Au potential pentru profituri mai mari fata de instrumentele de baza
  • Lichiditate asigurata prin prezenta Market Making-ului care ofera cotatii de cumparare si vanzare
  • Nu exista cerinte de marja necesara in cazul unei evolutii nefavorabile a pretului activului suport

Vezi detalii