FDI Fix Invest

(+4) 0364260755 | [email protected]

Ce este Fondul Deschis de Investitii FIX Invest?

Administrat de SAI Broker SA, companie care face parte din grupul BRK Financial Group, FIX Invest este un fond deschis de investitii, obiectivul investitional al fondului fiind de obtinere a unor randamente peste dobanda incasata la depozitele bancare prin investitii in active financiare purtatoare de dobanzi.

Prin flexibilitatea investitionala, precum si paleta larga de instrumente financiare utilizate, fondul isi propune obtinerea de randamente superioare dobanzilor bancare pentru sumele plasate in mod individual.

Obiectivul de randament pentru acest fond este de 1,5 ori dobanda medie bancara neta oferita la depozitele in lei.

Investitiile fondului

Plasamentele efectuate de catre fond vor viza in primul rand instrumentele cu venit fix precum obligatiuni municipale si corporative, titluri de stat, depozite bancare, precum si alte instrumente financiare monetare.

Alocarea portofoliului pe clase de active este flexibila, plasamentele in instrumente financiare cu grad de risc scazut putand atinge chiar 100% din valoarea portofoliului in cazul in care conditiile macroeconomice sunt defavorabile investitiilor in active cu un grad de risc mai ridicat.

Fondul va putea realiza investitii si in operatiuni de arbitraj, in conditile in care beneficiul oferit de aceste operatiuni s-ar incadra in parametrii de randament si risc acceptabili. Fondul va putea investi pana la 20% din totalul activelor si in actiuni. Actiunile vizate vor fi cele de tip “value”, cu o politica stabila de dividend si care activeaza in special in sectoare economice defensive.

Pentru cine este potrivit?

  • Investitorilor care isi doresc sa isi asume un grad de risc scazut si un management de portofoliu eficient, astfel incat aceste unitati de fond sa fie considerate ca fiind componenta de siguranta in cadrul acestuia
  • Investitorilor cu o aversiune la risc investitional, managementul fondului fiind realizat intr-o maniera care sa diminueze volatilitatea randamentelor
  • Investitorilor ce au un plan de economisire, datorita faptului ca nu exista comisioane de subscriere, respectiv rascumparare, pentru plasamentele mai mari de 30 de zile

Randamentul potential al unei investitii este, de regula, direct proportional cu gradul de risc asociat acesteia.

Durata recomandata a investitiilor

Minim 12 luni.

VEZI EVOLUTIA VEZI DETALII