Certificate cu Capital Protejat

(+4) 0364401709 | [email protected]

DESCHIDE CONT ONLINE

Ce sunt Certificatele cu Capital Protejat?

Certificatele cu Capital Protejat sunt instrumente financiare care ofera atat protectia capitalului la maturitate (intr-un grad ridicat, de peste 90%), cat si oportunitatea de a castiga de pe urma aprecierii pretului unui anumit activ suport. 

Certificatele pot avea o gama larga de active suport, de la actiuni si marfuri, pana la indici si cosuri de instrumente financiare.

Cum functioneaza Certificatele cu Capital Protejat?

Mecanismul de functionare a certificatelor cu capital protejat este asemanator celui a unui depozit bancar care plateste dobanda numai la maturitate. Astfel, protectia capitalului este asigurata, in masura specificata, numai la maturitatea certificatului.

Gradul de participatie in activul suport arata in ce masura investitorul beneficiaza de cresterea pretului activului suport.

De regula, un nivel mai scazut al protectiei ofera o participatie mai mare in activul suport. Reciproc, o protectie ridicata se poate realiza numai in detrimentul gradului de participare.

Cum pot fi utilizate Certificatele cu Capital Protejat in cadrul portofoliului?

Certificatele cu Capital Protejat in cadrul portofoliului se pot utiliza ca active principale avand ca scop principal controlul riscului, aceste produse fiind o solutie naturala de a reduce riscul investitional cat mai mult posibil si de a mentine posibilitatea de castig din evolutia pozitiva a activului suport.

Pentru a avea acces la noi active suport, produsele pot fi considerate ca o buna alternativa pentru diversificarea portofoliului cu instrumente financiare cu activ suport strain, avand un risc diminuat (atat de piata, cat si valutar).

Cui se adreseaza certificatele cu capital protejat?

  • Celor care au o toleranta scazuta fata de risc
  • Doresc sa se protejeze fata de posibile deprecieri de pret ale activului suport
  • Au incredere in posibilitatile de crestere ale activului suport pana la maturitatea certificatului si doresc sa profite de acestea

Avantajele tranzactionarii acestor certificate:

  • Capitalul este protejat la maturitate, avand certitudinea recuperarii partii protejate din capitalul investit
  • Ofera posibilitatea participarii la cresterea activului suport
  • Produsul este listat pe o piata reglementata, iar emitentul asigura lichiditatea

Vezi detalii